Search
Close this search box.

Wat is het duurste horloge ter wereld?

Het duurste horloge ter wereld is ingelegd met diamanten – Heel wat mensen zijn gefascineerd door dure horloges. Een Rolex of een horloge van Cartier is voor velen dan ook een droom. Maar er zijn horloges met een prijs die zo hoog is dat het slechts voor weinig mensen is weggelegd. Dit is het duurste horloge ter wereld in 2024.

1. Graff Diamonds Hallucination - 51 miljoen euro

Het duurste horloge ter wereld is de Hallucination gemaakt door de Zwitserse juwelier Graff Diamonds. Het horloge voor vrouwen is bedekt met tientallen kleurrijke diamanten op een Platinum band. Het uurwerk dat is ingelegd met roze diamantjes is in verhouding tot de rest van het horloge vrij klein. 

Bij dit horloge gaat het dan ook niet zozeer om het aflezen van de tijd. Het meesterwerk is vooral bedoeld om het vakmanschap van Graff Diamonds te laten zien. Het duurste horloge ter wereld is momenteel niet te koop.

Je gelooft niet hoe leuk ratten kunnen zijn!

2. Graff Diamonds Fascination - 37 miljoen euro

Ook het op een na duurste horloge ter wereld is afkomstig van Graff Diamonds. Ook dit horloge bestaat uit diamanten gezet op een Platinum armband. In totaal zit er op het op een na duurste horloge ter wereld 152,96 karaat aan diamanten. Het unieke aan dit horloge is de 38 karaat peervormige diamant in het uurwerk. Deze diamant kan verwijderd worden en gedragen worden als ring.  

Je gelooft niet dat deze vlinders echt zijn!

3. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 - 29 miljoen euro

Het zal je niet verbazen dat op deze lijst met duurste horloges ter wereld ook een Patek Philippe prijkt. Het Zwitserse bedrijf dat al sinds 1851 horloges maakt staat bekend om horloges van de hoogste kwaliteit die met grote precisie zijn vervaardigd. 

Het duurste horloge van Patek Philippe is de Grandmaster Chime Ref. 6300A-010. Dit horloge heeft een roestvrijstalen kast met aan beide zijdes een wijzerplaat. De kast kan naar wens omgedraaid worden. De wijzerplaten zijn gemaakt van massief goud en met de hand gegraveerd en het binnenwerk bestaat uit 1366 onderdelen.

Je moet deze NS-wandeling echt proberen!

4. Breguet Grande Complication Marie Antoinette - 28 miljoen euro

Het volgende horloge op het lijstje met duurste horloges ter wereld is een de Grande Complication Marie Antoinette van Breguet. In 1783 werd opdracht gegeven tot het maken van dit zakhorloge door een bewonderaar van de toenmalige koningin van Frankrijk, Marie Antoinette. 

Kosten noch moeite werden gespaard om dit unieke horloge te vervaardigen. Hierdoor was het pas in 1827 klaar. Marie Antoinette was toen al 34 jaar overleden. Het uurwerk bestaat uit 823 onderdelen en er wordt gebruikgemaakt van roze goud en saffieren

5. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette - 24 miljoen euro

Een ander uniek uurwerk op deze lijst met duurste horloges ter wereld is de Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette. Dit horloge werd speciaal voor koningin Elizabeth II vervaardigd. Als je naar het uurwerk kijkt zul je je in eerste instantie misschien denken dat het om een rijkelijk bewerkte armband gaat. Toch bestaat het horloge niet alleen uit diamanten en edelstenen. In het horloge is een van de kleinste uurwerken ter wereld verwerkt. 

Wil je nog meer dure en luxe horlogemerken zien? Bekijk dan deze video:

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen