Search
Close this search box.

De mooiste NS-wandelingen voor een heerlijke wandeltocht

De mooiste NS-wandeling van het land – De Nederlandse Spoorwegen bedachten ooit een geweldig concept. Wandelingen die aansluiten op het Nederlandse spoornet. Deze NS-wandelingen die al meer dan 30 jaar bestaan brengen je op de mooiste plekjes van Nederland. Dit zijn de mooiste NS-wandelingen van het land. 

1. Nationaal Park Veluwezoom - van Dieren naar Velp

De NS-wandeling over Nationaal Park Veluwezoom wordt door velen gezien als een van de mooiste NS-wandelingen Van Nederland. Het startpunt is het station van Dieren. Al snel ga je de bossen in en loop je door de heuvels van de Onzalige Bossen. Vroeger hoorde dit gebied bij het jachtdomein van de Prinsen van Oranje. 

De route vervolgt zich na een paar klimmetjes over de Posbank. Dit is een indrukwekkend heideveld dat half augustus op zijn mooist is. Aan het einde van de route ga je weer de dichtbegroeide bossen in. De wandeling heeft flink wat hoogteverschillen waardoor de 14 km lange wandeling langer aanvoelt, maar het is 100% de moeite waard.

 • Gebied: Heidevelden, bossen
 • Lengte: 11 of 14 km
 • Start: Dieren
 • Einde: Velp

 

Deze aquaria zijn adembenemend mooi!

2. Belmonte - van Ede naar Wageningen

Deze wandeling van Ede naar Wageningen is met recht de beste NS-wandeling van Nederland. De route neemt je onder andere mee langs de Nederrijn en Molenbeek, maar leid je ook langs prachtige uitzichtpunten. 

Als je langs de Molenbeek loopt kun je genieten van een prachtig kronkelpad met een geweldig uitzicht over de Betuwe en de Nederrijn. Een van de mooiste stukken van de route is het deel waar je de Wageningse Berg beklimt. Het uitzicht is hier adembenemend. 

 • Gebied: Rivieren en heuvels 
 • Lengte: 16 km
 • Start: Ede 
 • Einde: Wageningen

 

Je gelooft niet wie Eleonora Wagtendonk is!

3. Maastricht en Sint-Pietersberg - Rondom Maastricht

Maastricht is op zich al een van de mooiste steden van Nederland, maar deze wandeling maakt een bezoek aan Limburg nog beter. Deze 14 kilometer lange wandeling neemt je niet alleen mee naar de bourgondische binnenstad van Maastricht, maar laat je ook kennismaken met de prachtige omgeving.

De wandeling begint in het centrum van de stad. Vergeet niet om van het terras af te komen en de heuvels in te gaan. Het is wel even een klim naar Fort Sint-Pieter, maar het uitzicht is overweldigend mooi. Maar dat is nog niets in vergelijking met het uitzicht op het Jekerdal. De heuvels met kasteel Neercanne op de voorgrond maken dit het hoogtepunt van de tocht. Met recht een van de mooiste NS-wandelingen van Nederland. 

 • Gebied: Heuvels, dalen en kastelen
 • Lengte: 14 km 
 • Start: Maastricht
 • Einde: Maastricht

 

Je gelooft niet hoeveel dit huis kost!

4. Kampina heide - Van Boxtel naar Oisterwijk

In Noord-Brabant ligt het prachtige heidegebied Kampina. Deze NS-wandeling neemt je langs de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied en verdient dus zeker een plek op de lijst met mooiste NS-wandelingen van Nederland. De wandeling begint op het station in Boxtel en neemt je direct de heide op. Wil je de heide in bloei zien staan dan kun je het beste half augustus komen. 

De weg vervolgt zich langs prachtige vennetjes in de mooie Oisterwijkse bossen. Deze bennen zijn in de laatste ijstijd ontstaan en maken het landschap uniek. Vergeet aan het einde ook niet om even te stoppen bij de oude linde in Oisterwijk. De inwoners van het dorp kennen de boom bovennatuurlijke krachten toe. 

 • Gebied: Heide, vennen en bosgebied
 • Lengte: 16 km
 • Start: Boxtel
 • Einde: Oisterwijk

 

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen