Search
Close this search box.

Wat is een loft woning: een appartement of een huis?

Wat is een loft huis? De naam loft roept bij mensen verschillende associaties op. De een ziet een grote ruime industriële ruimte voor zich, de ander ziet het als een knusse kleine woning met een open slaapkamer op de zolder. Wat is een loft woning eigenlijk? Is een loft een appartement of een huis. Ontdek het antwoord op die vraag en de voordelen en nadelen van een loft huis.

Waarom behang met een luxe uitstraling jouw huis zal transformeren!

Wat is een loft? Is het een appartement of een huis?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen en het antwoord geven op de vraag, wat is een loft woning? Is een loft een appartement of een huis? Het antwoord is dat een loft zowel een appartement als een huis kan zijn. 

De term loft is een Engelse benaming voor zolder. De lofts die we nu kennen kregen die benaming omdat ze vroeger vaak gevestigd waren op de bovenste verdieping van bijvoorbeeld een magazijn of fabriekshal. De term loft voor een woning wordt dan ook vaak gedefinieerd als een open woonruimte. 

Ontdek waar vogels slapen en waarom het zo interessant is!

Is een loft per definitie een appartement?

Door die definitie van wat een loft is lijkt een loft per definitie een appartement te zijn. Door de jaren heen is de definitie van wat een loft is wat vrijer geworden. De loft wordt nu vooral gekenmerkt door het open karakter en vaak hoge ramen zoals vroeger in industriële panden ook te vinden waren. Het kan hierbij gaan om een appartement, maar een loft kan ook een woonhuis zijn met een open vloerplan.

Wat is het verschil tussen een loft, een studio en een appartement?

Een loft kan dus ook een woonhuis zijn, maar wat maakt dat een loft een loft is en geen studio of appartement? Een appartement kenmerkt zich doordat het een woning is in een complex en meerdere ruimtes heeft die afgesloten kunnen worden. Een loft heeft open ruimtes.

Een studio is een ruimte waarin zowel een woonkamer als slaap- en kookgedeelte te vinden is. Dat lijkt vrij veel op een loft, maar bij een loft is het slaapgedeelte vaak op de tweede verdieping die verbonden is door een trap. 

Het verschil tussen AM en PM dat iedereen moet weten!

De voordelen en nadelen van een loft als woning

Wonen in een loft heeft heel wat voordelen, maar ook een aantal nadelen. Hier een overzicht om te bepalen of een loft huis bij jou past. 

Voordelen loft woning:

 • Een loft is licht 
 • Een loft biedt flexibiliteit als het gaat om de inrichting
 • Een loft voelt ruim aan 
 • Aparte ruimte om te slapen
 • Blijft koel in de zomer 
 • Trendy industriële stijl

 

Nadelen loft woning:

 • Minder persoonlijke ruimte voor iemand die niet alleen woont
 • Grote open ruimtes zijn lastiger te verwarmen

Tips voor de inrichting van een loft

Nu je antwoord hebt op de vragen wat is een loft huis en wat is een loft appartement is wordt het tijd voor de inrichting. Hier een paar tips:

 1. Een grote open ruimte kan hol klinken. Gebruik gordijnen, tapijten en kussens om het geluid te absorberen. 
 2. Maak verschillende zones door handige plaatsing van meubels. Zet bijvoorbeeld een bank met de rug naar het keukengedeelte om een afscheiding tussen eten en leven te maken. 
 3. Speel met de hoogte. De hoogte van de loft woning is een unieke feature. Gebruik gordijnen, hoge kasten of hangplanten om die lengte te benadrukken.
Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen