Search
Close this search box.

Wat is het duurste huis ter wereld (2024)?

Het duurste huis ter wereld staat in Londen – Met de huizenprijzen van tegenwoordig lijken veel huizen onbetaalbaar. Toch is er altijd baas boven baas. De duurste huizen ter wereld kosten miljoenen en zijn voorzien van alle gemakken. De kans is groot dat je het duurste huis ter wereld wel eens gezien hebt tijdens een bezoekje aan Londen.

Dit moet je weten voor je een fret neemt!

1. Buckingham Palace in Londen - 1,2 biljoen euro

Wie op stedentrip in Londen in het Verenigd Koninkrijk is geweest heeft het paleis van de Britse koninklijke familie waarschijnlijk bezocht. Met bezoeken hebben we het eigenlijk over het bewonderen van de voorgevel, want Buckingham Palace is niet open voor het publiek.

Het duurste huis ter wereld heeft maar liefst 775 slaapkamers, 78 badkamers, 52 gastenkamers, 92 kantoren en 19 zalen. Daar komt nog bij dat het duurste huis ter wereld een tuin van 16 hectare heeft en dat allemaal midden in Londen. Hoe duur is het duurste huis ter wereld? De schatting is dat dit paleis 1,2 biljoen euro waard is. 

Dit is de mooiste wandeling volgens NS!

2. Antilia in Mumbai - 930 miljoen euro

Het op een na duurste huis ter wereld in 2024 is Antilia. Deze unieke woning werd gebouwd in opdracht van de rijkste man van India, Mukesh Ambani. Het gaat om een hypermoderne woning die 173 meter hoog is met 27 verdiepingen, waarvan zes verdiepingen gereserveerd zijn voor de 168 auto’s van Ambani.

Het op een na duurste huis ter wereld werd ontworpen door het architectenbureau Perkins & Will uit Chicago. Ze zorgden ervoor dat de woning een exclusieve spa en salon heeft. Daarnaast is er een kamer voor roomijsjes, een tempel, een theater met plek voor 50 personen, een balzaal en drie helipads. Ook biedt het huis ruimte voor verkoeling in de sneeuwkamer. In het op een na duurste huis ter wereld werken 600 personeelsleden. 

Je gelooft niet hoe leuk ratten kunnen zijn!

 

3. Vila Leopolda in Zuid-Frankrijk - 699 miljoen euro

Aan de Côte d’Azur in Frankrijk staat de gigantische Villa Leopolda. Het is het op twee na duurste huis ter wereld en was ooit in het bezit van Koning Leopold II van België. De vorige eigenaar was de bankier en filantroop Edmond Safra uit Beiroet. Hij woonde hier samen met zijn vrouw Lily Safra die in het huis bleef wonen na zijn dood. In 2022 overleed ook Lily, er is momenteel nog geen koper voor een van de duurste huizen ter wereld.  

De prachtig gelegen woning heeft meer zwembaden dan slaapkamers. Het op twee na duurste huis ter wereld heeft namelijk 11 slaapkamers en 12 zwembaden. Wil je weten hoe het huis er vroeger van binnen uitzag? Bekijk dan de Alfred Hitcock film To Catch a Thief. Deze is opgenomen in Villa Leopolda. 

4. Witanhurst in Londen - 350 miljoen euro

Ook Witanhurst behoort tot de duurste huizen ter wereld. Het landgoed bestaat al sinds 1774, maar de huidige woning werd rond 1920 gebouwd. Op dat moment was de eigenaar Sir Arthur Crosfield, de bedenker van vele Britse soapseries. 

Het huis dat gelegen is op een heuvel wordt gezien als de op een na grootste woning in Londen. De grootste woning is Buckingham Palace. Een van de duurste huizen ter wereld heeft 65 kamers waarvan 25 slaapkamers zijn. Daarnaast heeft het huis een gigantische balzaal. De woning is daarnaast voorzien van eikenhouten vloeren en wandpanelen van walnoot met bladgoud.  

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen