Zoek
Sluit dit zoekvak.

De meeste mensen gebruiken wel eens paracetamol voor hoofdpijn of andere pijntjes. Het is dan ook niet zo gek dat je een strip paracetamol in je tas hebt zitten. Ook als je op reis gaat wil je paracetamol binnen handbereik hebben. Maar mag je paracetamol meenemen in het vliegtuig? Het antwoord op die vraag is ‘Ja’. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.

Voorwaarden als je paracetamol wil meenemen in het vliegtuig

Paracetamol is een medicijn dat vrij verkrijgbaar is bij de drogist, apotheek en zelfs in de supermarkt. De reden hiervoor is dat er geen gevaarlijke stoffen in zitten. Je hebt bovendien geen recept van een arts nodig. Dat is de reden waarom je paracetamol zonder problemen mee mag nemen in het vliegtuig. Let wel op de volgende punten:

  • Zorg altijd dat de paracetamol in de originele verpakking zit.
  • Bewaar paracetamol in het doorzichtige zakje waarin je ook je vloeistoffen in opbergt.
  • Neem alleen voldoende paracetamol mee voor eigen gebruik. 

Bovenstaande punten zijn bedoeld om de controle op het vliegtuig te versoepelen. Je vraagt je nu misschien af ‘Hoeveel paracetamol mag je meenemen in het vliegtuig?’. Het antwoord is, voldoende voor eigen gebruik. Ga je een week naar Tenerife dan heb je meer dan genoeg aan 1 of 2 doosjes. 

Tips voor het meenemen van medicijnen in het vliegtuig

Het antwoord op de vraag ‘Mag je paracetamol meenemen in het vliegtuig’ is dan wel ‘Ja’, hetzelfde geldt niet voor alle medicijnen. Hierbij een aantal tips en punten waar je rekening mee moet houden als je andere medicijnen wil meenemen in het vliegtuig. 

  1. Controleer altijd de lokale wet- en regelgeving. Sommige medicijnen die je in Nederland voorgeschreven krijgt zijn mogelijk verboden in andere landen.
  2. Medicijnen met BCD of cannabis zijn in veel landen niet toegestaan. 
  3. Voor vloeibare medicijnen gelden de regels voor vloeistoffen. Je mag in je handbagage dus alleen verpakkingen van maximaal 100 ml meenemen. 

Ons advies 

De vraag ´Mag je paracetamol meenemen in het vliegtuig?’ is simpelweg te beantwoorden met ‘Ja’. Maar voor andere medicijnen is ons advies om je goed in te lezen. Bekijk lokale wet-en regelgeving en neem contact op met je arts. Die kan advies uitbrengen en eventueel een medische verklaring schrijven.

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave
Nieuwe artikelen