Search
Close this search box.

Dit zijn de meestgebruikte Turkse Scheldwoorden

In een andere taal schelden klinkt altijd net iets heftiger dan in onze eigen taal. Dit heeft ook vooral te maken met de andere klanken die komen kijken bij het schelden. In de Turkse taal kunnen scheldwoorden heel anders overkomen dan in de Nederlandse taal. Wat zijn de meest gebruikte Turkse scheldwoorden

Scheldwoorden in het Turks

Schelden is in alle talen natuurlijk niet erg vriendelijk richting je gesprekspartner. Het kan kwetsend zijn en het heeft een respectloze toon. Toch is er geen enkele taal, die zonder scheldwoorden bestaat. In het Turkse vocabulaire zijn er ook genoeg grappige Turkse scheldwoorden. 

 

Een aantal grappige en populaire Turkse scheldwoorden met vertaling zijn: 


 • Deli
  Dit Turks scheldwoord betekent ‘waanzinnig’ of ‘gek’. Het scheldwoord wordt gebruikt als iemand onredelijk is of onvoorspelbaar is in zijn gedrag. 
 • Gicik
  Gicik betekent dat iemand vervelend is of irritant. Het scheldwoord wordt daarom vaak gebruikt als iemand irritatie bij een ander opwekt. 
 • Cahil
  Cahil is een persoon die onwetend of ongeletterd is. Het wordt dus voornamelijk gebruikt om aan te duiden dat iemand ‘dom’ is. 
 • Korkak
  Korkak betekent in het Turks dat je een lafaard bent. Het wordt daarom gebruikt richting mensen die geen moed tonen. 
 • Tembel
  Tembel betekent in het Turks dat je een lui persoon bent. Het is dus zeker geen compliment als iemand je een tembel persoon noemt. 
 • Hain
  Een van de beledigendste scheldwoorden in het Turks, is het scheldwoord Hain. Het betekent dat je een verrader bent of achterbaks bent. 
 • Yalanci
  Yalanci wordt geroepen tegen mensen die niet de waarheid spreken. Het betekent dat je een leugenaar bent. 
 • Sacma
  Sacma is een scheldwoord dat aangeeft dat je iets belachelijk vindt of het onzin vindt. Het is daarom een manier van uiten als je het ergens helemaal niet mee eens bent. 
 • Esek
  Een Esek klinkt misschien grappig, maar is een stuk minder grappig als het tegen jezelf gebruikt wordt. Het betekent namelijk in het Turks dat je een ezel bent. Het wordt daarom vaak gebruik om iemand koppig of dom te noemen.
 • Aptal
  Aptal is een Turks scheldwoord dat wordt gebruikt als ‘idioot’ of ‘dom’. Dit wordt daarom geregeld gebruikt tegen personen die iets doen, waar de ander het niet mee eens is. 

 

Verschillende Turkse scheldwoorden worden ook gebruikt in de Nederlandse straattaal. Daarnaast kun je ze ook regelmatig voorbij horen komen in muzieknummers.

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen