Search
Close this search box.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je rits gaat steeds open. Een probleem dat regelmatig voorkomt en voor vervelende en soms zelfs gênante momenten kan zorgen. Gelukkig zijn er een aantal makkelijke oplossingen, zowel voor als de rits van je broek steeds open gaat als voor de rits van je schoenen of jas. 

Rits van broek gaat steeds open, de oplossing

Het lijkt erop dat een rits die steeds open gaat vooral een broekenprobleem is. Een vervelende situatie die je het liefste wil voorkomen. Als een rits van een broek steeds open gaat, heeft dat waarschijnlijk te maken met slijtage. Een blijvende oplossing is het vervangen van de rits. Dit kun je het beste laten doen bij een kleermaker omdat het een lastig klusje is. 

Wil je een snelle oplossing als de rits van je broek steeds open gaat dan kan dat met een paperclip, veiligheidsspeld of sleutelring. Ben je onderweg dan is een sleutelring vaak je enige redding, omdat je die van je eigen sleutelbos kunt halen. Draai de sleutelring door het schuifje van de rits, doe je rits dicht en doe de ring om de broeksknoop. De broekrits zal niet meer open gaan. 

Heb je te maken met een van de volgende problemen; de rits gaat steeds open van je jas, of de rits gaat steeds open van je schoen, dan werkt een veiligheidsspeld het beste. Zowel een jas als schoenen hebben geen knoop waar je een paperclip of sleutelring omheen kunt doen. De beste oplossing is door het schuifje met een veiligheidsspeld vast te zetten op een plek die niet goed zichtbaar is. 

Rits gaat steeds open door slechte aansluiting

Er kan ook een probleem zijn met de tanden van je rits als de rits steeds open gaat. Dit is vaak de oorzaak als de rits van je jas steeds open gaat of die van een tas. Je sluit de rits normaal, maar halverwege kom je erachter dat de rits weer open is. 

De reden hiervoor is dat de tanden niet goed aansluiten. Dat kan op zijn beurt weer verschillende oorzaken hebben. De rits gaat steeds open van een jas, kan te maken hebben met het feit dat je de twee helften van de rits niet goed in het schuifje hebt gedaan. Maar het kan ook te maken hebben met vuiltjes, draadjes of stof die tussen de rits zitten. Dit zie je vooral bij tassen die te vol zitten. 

Het is belangrijk dat je eventuele vuiltjes zo snel mogelijk verwijderd. Doe je dat niet dan kunnen de tanden scheef gaan staan. Als dat gebeurt, zul je rits zeker niet meer kunnen sluiten. Dit is trouwens eenvoudig op te lossen. Verwijder alle vuiltjes en draadjes en gebruik indien nodig een klein tangetje om de tanden weer recht te zetten. Doe dit wel voorzichtig om te voorkomen dat de tanden afbreken. Met deze tips hoef je je geen zorgen meer te maken over onverwachte gênante momenten.

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave
Nieuwe artikelen