Search
Close this search box.

De mooiste vlinders ter wereld: een top 5

De mooiste vlinders ter wereld hebben prachtige kleuren, vormen en patronen. Wereldwijd zijn er 17.500 verschillende soorten. De een nog mooier dan de ander. Dit zijn de mooiste vlinders ter wereld.

Je gelooft niet dat dit paard echt is!

1. Blauwe morpho

De blauwe morpho vlinder is een van de grootste vlinders van Zuid-Amerika. Als de vleugels gesloten zijn is hij goed gecamoufleerd, maar zodra de vleugels opengaan wordt de prachtige blauwe kleur zichtbaar. Het is een waar spektakel om deze vlinder te zien vliegen. 

Ontdek de mooiste motorroutes in Nederland!

2. Greta oto (Glasswinged butterfly)

De greta oto is een unieke vlinder die in Zuid-Amerika en Centraal-Amerika voorkomt. Deze vlinder heeft doorzichtige vleugels met zwart-oranje randen. Het mooie is dat deze vlinder ook nog eens veel voorkomt waardoor hij makkelijk te spotten is.

3. Vogelvlinder

De vogelvlinder is een van de grootste vlinders van de wereld. Dat is ook de reden dat de vlinder vogelvlinder wordt genoemd. Hij is bijna zo groot als een vogel. De vlinder die voorkomt in Azië en Australië is ook nog eens prachtig van kleur. 

Binnenkijken in het duurste hotel ter wereld!

4. Atlasvlinder

De atlasvlinder is niet de grootste vlinder van de wereld, maar wel van Zuidoost-Azië. De attacus atlas heeft een prachtig oranje patroon met daarin witte driehoekjes. De spanwijdte van deze vlinder kan oplopen tot 30 cm.

5. Koninginnenpage

Op dit lijstje met mooiste vlinders ter wereld kan koninginnenpage (Papillio machaon) niet ontbreken. Deze wit met zwarte vlinder komt ook veelvuldig in Nederland voor. De unieke fijne tekening en puntjes aan de vleugels maken het een prachtige vlinder om in het wild te bewonderen. 

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen