Search
Close this search box.

5 mooiste aquaria in Nederland die het bezoeken waard zijn

Mooiste aquaria Nederland – Er gaat niets boven een bezoekje aan een aquarium. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe de kleurrijke unieke onderwaterdieren door het water bewegen. De een nog mooier dan de ander. In Nederland zijn een groot aantal mooie aquaria waar je deze bijzondere onderwaterwezens kunt bewonderen.

Je gelooft niet hoeveel een nacht hier kost!

Sea Life - Schevingen

Op de promenade van Scheringen is het grootste aquarium van Nederland te vinden. Je vindt hier maar liefst 45 aquaria met verschillende soorten zeedieren. Denk hierbij aan haaien, zeeschildpadden, gigantische roggen en clownvissen. Het is zonder twijfel een van de mooiste aquaria van Nederland.  

Deze stadions moet je gezien hebben!

Oceanium Diergaarde Blijdorp - Rotterdam

In Diergaarde Blijdorp word je van gebied naar gebied geleid. In het Oceanium vind je het grootste aquarium van Nederland voor vissen uit de Noordzee. Wandel door de haaientunnel om deze unieke wezen door het water te zien zweven. Er is ook een apart gedeelte voor Caraïbische vissen inclusief kleurrijk koraal. 

De adembenemende schoonheid van deze vlinders!

Ecomare - Texel

Ecomare wordt door veel mensen gezien als het mooiste aquarium van Nederland. In het zeeaquarium kun je onder andere zeesterren, schelpdieren, roggen en haaien bewonderen. Bovendien is het mogelijk om het voeren van de vissen bij te wonen. Ecomare is overigens veel meer dan alleen het mooiste aquarium van Nederland. Het is ook een zeehondenopvang en natuurmuseum waar je alles kunt leren over de zee en zijn bewoners. 

MuzeeAquarium - Delfzijl

In Delfzijl is het mogelijk om op een welk hele unieke plek naar onderwaterdieren te kijken. Dit aquarium is namelijk gevestigd in een oude munitiebunker. Dit maakt het zonder twijfel een van de mooiste aquaria van Nederland.

Aquazoo - Leerdam

In Leerdam kun je oog in oog komen te staan met unieke vissen zoals haaien en piranha’s maar ook anemoonvissen, zeesterren en elegante zeepaardjes. Voor de haaien is een speciaal aquarium aangelegd met 6000 liter zeewater. Hier kun je kleine haaitjes uit het ei zien komen. 

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen