Search
Close this search box.

De duurste Nike schoenen

Nike Inc is een fabrikant van sportschoenen, sportkleding en accessoires. Het bedrijf is gestart in 1964 en is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportwereld. Het bedrijf heeft ook de merken Converse en Hurley onder zich. Daarnaast verkopen ze hun producten ook onder andere merknamen zoals Air Jordan, Nike Air Max, Nike Golf en Team Starter. Nike heeft inmiddels ontelbaar veel schoenen op de markt gebracht, maar welke zijn de duurste Nike schoenen

Deze Nederlander heeft een schat aan rijkdom!

De duurste Nike schoenen ter wereld

Nike heeft geregeld bijzondere modellen op de wereld gebracht. Vooral de schoenen met een zeer beperkte uitvoering zijn nu onbetaalbaar geworden. De top tien duurste schoenen zijn: 

 

 • Nummer tien: Travis Scott Dunk Low Playstation
  De Nike Travis Scott Dunk Low Playstation schoenen zijn blauw, zwart en wit. De schoenen werden in hun beginjaren voor gemiddeld 5000 dollar per paar verkocht. 
 • Nummer negen: Nike SB Dunk High 420
  De Nike SB Dunk High 420 bestaat uit verschillende tinten paars en een vage textuur. Deze unieke Nike schoenen worden voor gemiddeld 5.600 dollar verkocht. De schoenen zijn in een zeer lage oplage gemaakt en het productienummer staat aan de zijkant van de zool afgebeeld. 
 • Nummer acht: Nike Air Force One Vlone
  Nike Air Force One Vlone zijn schoenen hebben een waarde van gemiddeld 9.500 dollar tot 10.900 dollar. De schoenen hebben een hoog ontwerp van zwarte, rode en gouden details. 
 • Nummer zeven: Nike Air Jordan 4 Retro Eminem “Encore”
  In 2017 werd een paar Nike Air Jordan 4 Retro Eminem “Encore” verkocht voor 18.000 dollar. 

Het land dat rijkdom herschrijft!

 • Nummer zes: Silver Air Jordan
  In 2012 werd een paar Air Jordan Silver verkocht voor 60.000 dollar. De prijs komt voornamelijk doordat dit de enige schoen is die Nike massief zilver op de markt heeft gebracht. 
 • Nummer vijf: Nike Air Jordan
  In 2013 heeft een koper 104.765 dollar betaald voor een paar Nike Air Jordan 12’s. De prijs werd mede bepaald doordat Michael Jordan de schoenen heeft gedragen tijdens de NBA Finals wedstrijd in 1997.
 • Nummer vier: Nike Mag
  In 2016 werd een paar Nike Mags verkocht voor 200.000 dollar op een veiling. 
 • Nummer 3: Nike Waffle Racing Flat ‘Moon Shoe’
  In 2019 werd een paar Waffle Racing Flat ‘Moon Shoe’ verkocht voor 437.500 dollar. 

Hoe een groot gezin rijkdom kan creëren!

 • Nummer 2: Nike Air Jordan 1’s
  In 2020 werd een paar Nike Air Jordan 1’s verkocht die door Michael Jordan gesigneerd waren. Deze sneakers werden verkocht voor 560.000 dollar. 
 • Nummer 1: Massief gouden Ovo Air Jordan
  De duurste Nike sneakers ter wereld werden in 2016 gekocht door hiphopartiest Drake. De schoenen zijn gemaakt van massief goud, wat de waarde van de schoenen natuurlijk direct een flink prijskaartje geeft. De Nike Solid Gold Ovo X Air Jordans zijn met een prijs van 2 miljoen dollar de duurste Nike schoenen ooit verkocht! 
Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen