Search
Close this search box.

De sterkste man van Nederland

Als kind keken we vroeger bijna allemaal op tegen Pipi Langkous. Het maakte niet uit of je een jongen of een meisje bent, als kind wilden we ook een paard op kunnen tillen. Toen we als volwassenen eenmaal doorhadden hoeveel werk er in zit om een enorme spiermassa op te bouwen, was de droom al snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Toch zijn er wel degelijk nog steeds genoeg mensen die er alles aan doen om zo sterk mogelijk te worden. Er worden geregeld wedstrijden georganiseerd voor de sterkste mannen van Nederland, maar wie is nu de sterkste man van Nederland?

Ook nieuwsgierig naar de grootste moskee ter wereld? Ontdek het hier.

De sterkste man van Nederland 2024

Elk jaar is er weer een contest om te bekijken wie de sterkste man van Nederland is. De contest van dit jaar heeft nog niet plaatsgevonden, maar de winnaar hoeft wellicht geen verrassing te zijn. De laatste vier jaar is de sterkste man van Nederland titel namelijk steeds opnieuw gewonnen door Kelvin de Ruiter. 

Kelvin de Ruiter heeft namelijk de titel gewonnen in 2019, 2021, 2022 en 2023. Het jaar 2020 ontbreekt, maar toen was de contest afgelast wegens corona. Naast deze titels heeft hij ook in 2018 en 2019 de wereldtitel gepakt voor wereldkampioen vrachtwagentrekker.

Dat de man sterk is, is dus zeker geen verrassing. In 2020 heeft hij zelfs een wereldrecord op zijn naam gezet op de partial deadlift met 70kg. Kelvin de Ruiter wist hierbij maar liefst 670 kilo te tillen.

Ben jij ook benieuwd naar de lelijkste vis ooit? Lees hier meer.

Ondanks dat Kelvin op dit moment de sterkste man van Nederland is, staan er twee personen op de lijst die maar liefst zeven keer de Nederlandse Kampioenschappen gewonnen hebben. Het gaat hierbij om Berend Veneberg en Jarno Hams. Beide staan ze op een gedeelde eerste plek.

Ken jij de langste plaatsnaam van Nederland eigenlijk wel? Ontdek het hier.

Sterkste man van Nederland jaren 80

De eerste keer dat er een ‘sterkste man van Nederland’ contest werd gehouden, was in het jaar 1979. Deze wedstrijd werd gewonnen door Gerard du Prie en hij was hierbij eerste winnaar van de Nederlandse contest ooit. 

 

In de jaren 80 werden er hierna nog drie wedstrijden gehouden, in tien jaar tijd. Deze werden gewonnen door Simon Wulfse, Ab Wolders en Tjalling van den Bosch.

Sterkste man ter wereld

Niet alleen in Nederland wonen sterke mannen, maar over de gehele wereld wonen veel sterke mannen. Elk jaar wordt er ook over de gehele wereld een contest gehouden, waarin de sterkste man ter wereld bekend gemaakt wordt. 

 

In het jaar 2024 is de wereldtitel voor de ‘sterkste man ter wereld’ gewonnen door de Engelsman Tom Stoltman. Dit is niet de eerste keer dat hij de wereldtitel wint, want ook in 2021 en 2022 heeft hij deze titel mogen winnen. In het jaar 2023 was hij iets minder in vorm, waardoor hij verslagen werd door de Canadese man Mitchell Hooper.

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen