Search
Close this search box.

Wie is de rijkste man ter wereld?

De rijkste man ter wereld van 2024 – Het is voor gewone mensen haast niet voor te stellen hoe rijk de rijksten ter aarde zijn. Jaarlijks wordt het lijstje met rijkste mannen ter wereld door dezelfde groep mannen geleid. Bezos, Zuckerberg en Musk. Maar zij zijn in 2024 niet de rijkste man ter wereld. Die eer gaat naar Bernard Arnault. Krijg hier het antwoord op de vraag, wie is de rijkste man ter wereld?

De grootste verrassing in de lijst van rijkste Nederlanders!

1. Bernard Arnault (200 biljoen euro)

De rijkste man ter wereld in 2024 is de Fransman Bernard Arnault. Hij is de voorzitter en CEO van LVMH. De naam van dit bedrijf zegt je misschien niet zoveel, maar de merken Louis Vuitton, Dior, Kenzo, Dom Pérignon, Fendi en Givenchy waarschijnlijk wel. Dit zijn overigens slechts een paar van de merken die onder dit bedrijf vallen. 

Hoeveel geld heeft de rijkste man ter wereld? Het gaat om 200 biljoen euro. Het vermogen van de rijkste man ter wereld is voornamelijk te danken aan zijn aandelen in Christian Dior. De rijkste man ter wereld bezit 48% van de aandelen van dit bedrijf. Deze onderneming heeft 41% van de aandelen van LVMH en dus aardig wat te zeggen over de onderneming. 

Interessant om te weten is dat Bernard Arnault begon als ingenieur in zijn vaders bouwbedrijf. Langzaam wist hij op te klimmen. Hij ging van de bouw naar onroerend goed en uiteindelijk in 1987 naar luxe goederen. Waar woont de rijkste man ter wereld nu? Hij woont de meeste tijd in een grote woning in Parijs, maar heeft ook een kasteel in Bordeaux. Daarnaast heeft hij huizen in Londen en Beverly Hills in de Verenigde Staten. 

 • Leeftijd: 75
 • Land: Frankrijk
 • Beroep: Voorzitter en CEO van LVMH
 • Vermogen: 200 biljoen euro

Ontdek het land met ongekende rijkdom!

2. Jeff Bezos (190 biljoen euro)

Jeff Bezos staat al jaren op het lijstje met rijkste mannen ter wereld. Deze rijkste man ter wereld wist in redelijk korte tijd een gigantisch vermogen bij elkaar te krijgen. Hij begon in 1994 met Amazon vanuit een garage in zijn woonplaats Seattle in de Verenigde Staten. Het idee was om een online boekwinkel te maken.

Dat is gelukt, en zelfs veel meer dan dat. Amazon is een bedrijf waar je ondertussen alles kunt kopen van schroeven tot boten en alles ertussenin. Ze doen ondertussen overigens veel meer dan producten verkopen en versturen. Ze kochten in 2017 de winkel Whole Foods, hebben een farmaceutische tak en bieden ook de streamingdienst Prime Video aan. 

Jeff Bezos geniet van het leven als biljonair. Zo schoot hij zichzelf de ruimte in met Blue Origin. Dat deed hij samen met zijn broer Mark, de luchtvaartpionier Wally Funk en de Nederlandse student Oliver Daemen. Ook heeft de rijkste man ter wereld een peperduur zeiljacht van 467 miljoen euro. De Koru werd gebouwd in Nederland. 

 • Leeftijd: 60
 • Land: Verenigde Staten
 • Beroep: Oprichter en voorzitter Amazon
 • Vermogen: 190 biljoen euro

3. Elon Musk (176 biljoen euro)

Veel van de rijkste mannen ter wereld zijn markante mensen, dat is ook het geval met Elon Musk. Wat je ook van hem vindt, hij durft wel risico’s te nemen en komt continu met nieuwe innovaties. Hij werd bekend vanwege de oprichting van Tesla, een bedrijf dat elektrische auto’s maakt.

Hoe deze familie hun rijkdom vergaarde zal je versteld doen staan!

Elon Musk werd geboren in Zuid-Afrika, maar studeerde in de Verenigde Staten. Al tijdens zijn studie aan Stanford University kwam hij regelmatig met nieuwe innovatieve ideeën. Zo is hij de man achter het systeem dat eBay uiteindelijk ging gebruiken om transacties te voltooien. 

Elon Musk heeft momenteel 13% aandelen in Tesla. Dit staat voor ongeveer 67 biljoen euro. De rest van zijn vermogen komt uit andere projecten. Zo heeft hij het bedrijf The Boring Company opgericht. Dit is een bedrijf dat tunnels maakt onder de grond. Hij is ook eigenaar van Twitter dat hij heeft omgedoopt tot X. Ook Elon Musk heeft zijn oog op de ruimte. Zijn aandelen in Space Exploration Technologies zijn goed voor nogmaals 66 biljoen euro. 

 • Leeftijd: 52
 • Land: Verenigde Staten
 • Beroep: Oprichter en CEO van Tesla
 • Vermogen: 176 biljoen euro

4. Marck Zuckerberg (161 biljoen euro)

Toen Marck Zuckerberg naar Harvard University ging in 2004 bedacht hij samen met een paar medestudenten een manier om online contact te maken met andere studenten. Het was het begin van Facebook, een socialmediaplatform dat momenteel 3 miljard maandelijkse actieve gebruikers heeft. 

Maar het bedrijf dat nu Meta heeft, doet ondertussen veel meer. Zo hebben ze het bekende socialmediaplatform Instagram overgenomen en richten ze zich op virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Een deel van zijn vermogen besteedt hij aan het goede doel. Samen met zijn vrouw Priscilla Chan zetten ze zich in voor hun medemens. Met behulp van technologie willen ze onder andere het rechtssysteem en immigratiesysteem verbeteren. Daarnaast willen ze zorg dragen voor betaalbare huisvesting.  

 • Leeftijd: 39
 • Land: Verenigde Staten
 • Beroep: Medeoprichter, CEO en voorzitter van Meta
 • Vermogen: 161 biljoen euro

5. Bill Gates (143 biljoen euro)

Ook Bill Gates staat al jaren op het lijstje met rijkste mannen ter wereld. Hoeveel geld heeft deze rijkste man ter wereld? Het gaat om 143 biljoen euro. Ok Bill Gates begon in een garage waar hij samen met zijn jeugdvriend Paul Allen Microsoft oprichtte. 

Bill Gates is ondertussen geen directeur meer van het bedrijf, maar heeft nog wel 1,4% aandelen in Microsoft. Daarnaast heeft deze rijkste man ter wereld nog vele andere investeringen die ervoor zorgen dat hij nu 143 biljoen euro waard is. Samen met zijn vrouw Melinda Gates richt hij zich nu vooral op zijn stichting. Hiermee helpen ze mensen in ontwikkelingslanden om een gezond en productief leven te kunnen leiden. 

 • Leeftijd: 68
 • Land: Verenigde Staten
 • Beroep: Medeoprichter Microsoft
 • Vermogen: 143 biljoen euro
Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen