Search
Close this search box.

Ben je opgegroeid in de jaren 90 dan zat je waarschijnlijk op zaterdagavond met een bakje chips op de bank de serie Oppassen te kijken. De serie over twee opa’s die noodgedwongen samenleefden startte in 1991. 

De show die tot 2003 liep was bij vele mensen populair vanwege de vele grappige situaties en mooie hartverwarmende momenten. Maar hoe gaat het nu met de cast van serie Oppassen? 

Oppassen cast

De bijzonder getalenteerde cast van Oppassen heeft ervoor gezorgd dat de serie enorm populair was. Uiteraard was een belangrijke rol weggelegd voor de opa’s, opa Willem en opa Henry. Andere karakters waren hun kinderen, kleinkinderen en aanhang. 

Een overzicht van de Oppassen cast:  

 • Coen Flink – Opa Henry (Buys)
 • Ben Hulsman – Opa Willem (Bol)
 • Marieke van der Pol – Simone Bol-Buys, de dochter van opa Henry
 • Hans Hoes – Victor Bol, de zoon van opa Willem en partner van Simone
 • Annette Barlo – Anna van Vliet-Bol, dochter van Victor en Simone
 • Matijs Jansen – Rik Bol, zoon van Victor en Simone
 • Fred Vaassen – Harry Stevens, vriend van opa Willem
 • Martijn Oversteegen – Piet van Vliet, partner van Anna

De cast van serie Oppassen die we hierboven hebben genoemd is de originele Oppassen cast. Na 8 seizoenen werd de cast van Oppassen veranderd. In 2000 overleed Coen Flink waardoor er nog maar één opa overbleef. De Oppassen cast werd toen aangevuld met de volgende acteurs en karakters:

 • Ben Hulsman – Opa Willem (Bol)
 • Edmond Classen – Rogier van Cleeff, neef van opa Willem
 • Fred Vaassen – Harry Stevens, vriend van opa Willem
 • Heleen Hummelen – Bella de Hert-van Cleef, dochter van Rogier
 • Alexander van Heteren – Jeroen de Hert, ex van Bella
 • Lotje van der Bie – Willemijn de Hert, dochter van Bella en Jeroen
 • Sascha Visser – Sander de Hert, zoon van Bella en Jeroen

Coen Flink (opa Henry)

Coen Flink was een belangrijk onderdeel van de cast van Oppassen. Voordat hij een rol kreeg als opa Henry in Oppassen had hij al een flinke acteercarrière achter de rug. Zo speelde hij buurman Buys in de populaire televisieserie Zeg ns Aaa. Helaas overleed Coen Flink in 2000. 

Ben Hulsman (opa Willem)

Ben Hulsman is van het begin tot het einde onderdeel geweest van de cast van Oppassen. Hij speelde een links karakter die vaak botste met opa Henry wat vaak voor hilarische situaties zorgde. Ben Hulsman groeide op in een artiestenfamilie en stond al vanaf zijn 14e op de bühne. Hij speelde onder andere in de films Joep Meloen en Een vrouw als Eva. Ben Hulsman overleed in 2018 op 86-jarige leeftijd in Amsterdam. 

Edmond Classen (Rogier van Cleeff)

Edmond Classen, die vanaf 2000 de Oppassen cast kwam versterken als Rogier van Cleeff, was in heel veel Nederlandse series te zien. Hij speelde in meer dan 30 films en series. Waaronder Vrienden voor het leven, Het Zonnetje in Huis, Flodder en Spijkerhoek. De acteur werd uiteindelijk 75 jaar oud. 

Annette Barlo (Anna van Vliet-Bol)

Annette Barlo maakte al op haar 14e haar acteerdebuut bij de KRO. Niet veel later brak ze dankzij haar rol als Anna van Vliet-Bol door in de serie Oppassen. Ze was toen 16 jaar oud en was maar liefst 10 jaar onderdeel van de cast van serie Oppassen. 

Hierna werd ze presentatrice van het programma De Rabo Top 40. Sindsdien is ze zowel als presentatrice als actrice te zien op tv. Onder andere bij 12 steden, 13 ongelukken (VARA), Hij en Julia (Net 5) en I Feel Good (SBS 6). Annette heeft twee zoontjes met haar partner en tv-producent Frank Timmer. 

Overige leden van de Oppassen cast 

Ook de andere leden van de cast van Oppassen zijn nog regelmatig op tv te zien. Zo speelde Hans Hoes rollen in Flikken Maastricht en Feuten. Daarnaast is hij toneeldocent en regisseur. Marieke van der Pol is momenteel vooral actief als schrijfster voor tv en film. Ze schreef onder andere afleveringen voor Spangen en Baantjer. Matijs Jansen is sinds zijn rol in Oppassen ook te zien geweest in Flikken Maastricht en is nu theatermaker.

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave
Nieuwe artikelen