Search
Close this search box.

5 bekende mensen met een kunstgebit

BN’ers met een kunstgebit – Het is iets waar de meeste mensen liever niet over praten, een kunstgebit. Toch zijn er meer mensen dan je denkt met een kunstgebit. Het is bovendien niet iets wat alleen voor oudere mensen is. Ook jonge mensen kunnen te maken krijgen met zoveel gaatjes en scheve tanden dat het simpelweg makkelijker is om een kunstgebit te nemen. Dit is een lijst met 5 bekende mensen met een kunstgebit.

Ontdek waarom je altijd dezelfde getallen ziet!

 

1. Fajah Lourens

Fajah Lourens is een van de bekende mensen met een kunstgebit. Ze werd ooit bekend dankzij haar rol van Yasmin Fuentes in Goede tijden, slechte tijden, maar dat was slechts het begin. Daarna speelde ze nog in tal van programma’s zoals Kees & Co en Shouf Shouf!

De laatste jaren richtte Fajah Lourens zich vooral op haar fitnesslijn MKBM (MyKillerBodyMotivation). Dit is een lijn voor kleding en fitnessproducten. Daarbij heeft ze ook een aantal fitnessboeken uitgebracht waaronder Killerbody. 

Het zal je dan ook niet verbazen dat Fajah veel aandacht schenkt aan haar uiterlijk. Dat was ook precies de reden dat ze koos voor een kunstgebit. Haar eigen tanden waren heel slecht. Voor de tandarts was er eigenlijk geen beginnen meer aan. Daarom besloot ze het wat rigoureuzer aan te pakken. Nu kan ze weer genieten van een paar mooie rechte tanden.

De schokkende waarheid achter Tikkies sturen!

2. Kanye West

Kanye West is een van de meest bekende zangers met kunstgebit. De artiest zorgt regelmatig voor gedenkwaardige gebeurtenissen. Bijvoorbeeld toen hij het podium op ging tijdens de VMA-Awards om te protesteren tegen een VMA Award gewonnen door Taylor Swift. 

Hij valt ook op door zijn unieke kleding en nu dus ook een uniek kunstgebit. In januari 2024 liet hij zich een titanium gebit aanmeten. Het gaat hierbij niet om een grill of facings, het lijkt om een volledig gebit te gaan. Op social media reageren veel mensen geschokt. Ook worden er referenties gemaakt naar het bekende karakter Jaws die in meerdere James Bond films te zien was. Het gebit schijnt een prijskaartje te hebben van 780.000 euro.

Binnenkijken in het duurste huis ter wereld!

3. Ben Saunders

Ben Saunders is een Nederlandse zanger met kunstgebit die in 2011 The Voice of Holland won. Hij en zijn muziek werden direct een hit. In korte tijd wist hij maar liefst drie nummer 1 hits te scoren. In dat jaar wist hij ook heel wat awards binnen te slepen. Onder andere drie TMF Awards, een Dutch MTV Award en de 100% NL Award voor beste nieuwkomer. Niet zo lang geleden deed Ben Saunders nog mee met het tv-programma Secred Duets. 

De gouden tanden van Ben Saunders waren zijn handelsmerk. Uiteindelijk besloot Ben dat hij klaar was voor een paar witte tanden. Omdat zijn eigen tanden schots en scheef stonden en bovendien vol gaatjes zaten besloot hij zijn hele gebit te vervangen. Hij koos voor mooie rechte porseleinen tanden. Hij heeft overigens wel één gouden tand behouden, gewoon voor het nostalgische gevoel.  

4. Carice van Houten

Carice van Houten is een BN’er met kunstgebit die als actrice heeft weten door te breken in het buitenland. Na prachtige bekroonde rollen in Komt een vrouw bij de dokter, Zwartboek en De Gelukkige Huisvrouw wist ze langzaam maar zeker het wereldtoneel te betreden. 

Zo speelde ze in de immens populaire HBO-serie The Game of Thrones. Toen Carice van Houten in 2021 haar nieuwe project, de serie Red Light bij Jinek ging bespreken viel mensen één ding echt op, haar tanden. Carice erkende daarna dat ze een kunstgebit had. Simpelweg omdat ze zelf hele slechte tanden had. 

5. Koningin Wilhelmina

Een andere bekende BN’er met kunstgebit is wijlen koningin Wilhelmina. De meesten van ons waren nog niet geboren toen Wilhelmina van Oranje koningin van Nederland was. Toch willen we koningin Wilhelmina graag in dit lijstje met BN’ers met kunstgebit opnemen. Dat heeft te maken met een redelijk gênante situatie rondom het kunstgebit van Wilhelmina.

Tijdens de abdicatie hield koningin Wilhelmina een speech vanaf het balkon van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Ze werd vergezeld door prinses Juliana en prins Bernhard. Op het moment dat Wilhelmina ‘Leve de koningin’ roept, raakte haar kunstgebit los. De enige manier waarop de drie hoera’s die volgden kon uitspreken was binnensmonds. 

Ook nieuwe tanden voor Donny en Dave Roelvink

Steeds meer mensen gaan naar Turkije om zichzelf een paar nieuwe tanden aan te laten meten. Het gaat hierbij niet om echte tanden en ook niet om een kunstgebit. Het gaat om facings die over de tanden geplaatst worden. Ook Donny en Dave Roelvink, de zoons van Dries Roelvink kosten hiervoor. 

Het resultaat is dat de heren nu spijt hebben. Om de facings te plaatsen moeten de eigen tanden geslepen worden. Dat maakt ze zwak waardoor er meer kans is op gaatjes. Beide broers zeggen dat hun keuze heel stom was. 

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen