Deze kantoorartikelen heb je echt nodig op je werkplek

Bij een kantoorinrichting denken we vaak vooral aan bureaus, bureaustoelen en (archiefkasten). Deze basiselementen zijn belangrijk en moeten gewoon goed zijn. Wil je een inspirerende werkplek creëren, dan kun je aanvullen met mooie decoraties en accessoires. Waar we minder snel aan denken, dat zijn de kantoorartikelen die het bureaublad vullen, die onmisbaar zijn op de wand of die bijvoorbeeld gewoon altijd binnen handbereik moeten zijn. Wij geven je een indruk van een aantal van deze kantoorartikelen.

Een grafische rekenmachine voor berekeningen

Als je niet per se werkt met cijfers, dan betekent dit niet dat je geen rekenmachine nodig hebt. Binnen vrijwel elk kantoor moeten zo nu en dan berekeningen worden gemaakt en daar heb je gewoon goede grafische rekenmachines voor nodig. Uiteraard geldt dit des te meer voor kantoren waarin dagelijks met cijfers wordt gewerkt, zoals in de financiële sector.

Whiteboards voor brainstorming en planning

Voorheen werd er gewoon een groot vel papier aan de wand gehangen of had iedereen een paar A4-tjes op het bureau om ideeën snel te kunnen noteren. Het kost veel papier en is daarom niet heel milieuvriendelijk. Op de lange termijn gaat er zo gewoon heel veel papier verloren. Tegenwoordig kun je beter gebruik maken van whiteboards, zoals die van Dijkgraaf.nl, voor onder meer brainstorming en planning. Je kunt er de roosters op noteren en op vrijdag alles wissen om weer een nieuw rooster te noteren voor volgende week. Ideeën kunnen makkelijk worden genoteerd en slechte ideeën worden gewoon uitgewist. Je kunt in deze tijd eigenlijk niet meer zonder whiteboard, ook niet tijdens vergaderingen en (online) meetings.

Materialen voor een georganiseerde werkplek

Het is ook altijd goed om te zorgen voor de nodige kantoorartikelen die een betere organisatie mogelijk maken. Soms kan dit zoiets simpels zijn als een vakkenindeling van een bureaula of het gebruik van kabelbinders om alle kabeltjes en snoeren mooi op één plek te houden. Een pennenbakje is altijd beter dan een stel losse pennen op het bureau, terwijl een labelmaker het makkelijk maakt om de verschillende mappen goed uit elkaar te houden. Kortom, er zijn veel simpele kantoorartikelen die de organisatie van de werkplek snel verbeteren. 

Ergonomische kantoorartikelen

Het is goed om ergonomische kantoorartikelen aan elke werkplek toe te voegen. Wordt er gewerkt met laptops? Gebruik dan laptopstandaarden om het scherm op ooghoogte te kunnen plaatsen en vul aan met een los toetsenbord en een ergonomische muis. Denk hierbij ook aan een muismat met polssteun. Je kunt ook zorgen voor voetensteunen en praktische krukken die een rechte werkhouding stimuleren.

Draadloze opladers

Op een werkplek zijn eigenlijk altijd wel meerdere zaken aanwezig die opgeladen moeten worden. Het is heel vervelend als het bureau ineens vol kabeltjes en snoeren ligt om alle batterijen op te laden. Een betere oplossing is het aanschaffen van draadloze opladers voor de aanwezige apparatuur. Je kunt ook kiezen voor een ergonomisch bureau met geïntegreerde oplaadpunten voor diverse devices.

Foto van Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.