Deze woontrends wil je zeker niet missen

Is jouw interieur aan een update toe of ga je verhuizen en wil je je nieuwe woning inrichten volgens de nieuwste trends? Wij helpen je dan graag op weg. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel woontrends en niet elke trend zal goed bij jou passen. Je moet je er immers ook in thuis kunnen voelen. Dit weet je zelf het beste. Misschien hou je van industrieel, van Scandinavisch of juist van landelijk. Het thuisgevoel is vooral heel persoonlijk. Wij inspireren je graag door een aantal woontrends met je te delen die je zeker niet wilt missen.

Een strakke afwerking van de muren

We hebben tijden gekend waarin het vooral heel trendy was om structuren aan te brengen op de wanden. Het behang met patronen en diepte was dan ook erg populair. Nu zien we eigenlijk het tegenovergestelde. We kiezen vaker voor glasvezelbehang om de wanden een strakke en duurzame uitstraling te geven. Je kunt makkelijk over dit behang heen schilderen, waardoor je de kleur kunt aanpassen aan je eigen smaak en stijl.

Neutrale en natuurlijke kleuren op de wanden

Elke woonstijl kent eigenlijk eigen kleuren die er perfect bij passen. Zo passen pastelkleuren goed bij het Scandinavische interieur, terwijl de donkere kleuren vooral heel mooi uitkomen in het industriële interieur. Bij Verfmenger.com kun je echt elke kleur vinden. Kijken we naar de absolute woontrends van dit moment? Dan zien we vooral neutrale en natuurlijke kleuren. Hierbij kun je denken aan zachtgrijs, beige, taupe of olijfgroen.

Stalen deuren in het interieur

De industriële woonstijl is echt een trend van nu. Binnen deze stijl worden vooral elementen van hout en zwart of donker staal verwerkt. De stalen deuren passen hier natuurlijk perfect bij. Stalen deuren behoren dan ook tot de grootste trends op het gebied van woninginrichting van dit moment. Ze geven een open, stoere uitstraling aan de ruimte en vullen vooral ook het minimalistische interieur mooi aan. Daarnaast zorgen de stalen deuren ervoor dat je het licht in je woning behoudt. Enkel het frame is namelijk van staal en het oppervlak is veelal van doorzichtig glas. Overigens zijn er zeker ook stalen deuren met een ander soort glas, zoals melkglas, waarmee je meer privacy creëert.

Eco-vriendelijke woontrends

We besteden tegenwoordig veel meer aandacht aan duurzaamheid dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat er ook aardig wat eco-vriendelijke woontrends te vinden zijn. Gebruik bijvoorbeeld gerecyclede materialen in je interieur, zoals gerecycled hout, en voeg materialen toe zoals bamboe en duurzame stoffen. Deze eco-vriendelijke materialen brengen direct veel warmte en gezelligheid naar je interieur.

Multifunctionele meubels voor kleinere woonkamers

We hebben niet allemaal een woonkamer van groot formaat. Juist daarom zijn er ook trends speciaal voor de kleinere woonkamers. Hiervoor kies je vooral voor multifunctionele meubels. Je kunt hierbij denken aan kasten met geïntegreerde werkplekken, aan opklapbare kasten of uitschuifbare tafels. Deze meubels helpen je om de ruimte optimaal te benutten en toch ook heel opgeruimd te houden.

Foto van Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.