Deze opkomende Europese stad is dé reistrend van 2025

Volgens een recent rapport van Skyscanner worden de reistrends voor 2025 gedomineerd door unieke bestemmingen en gezamenlijke ervaringen. Het platform combineerde data van miljoenen zoekopdrachten naar vluchten en hotels met resultaten uit een jaarlijks onderzoek naar het reisgedrag van Nederlanders om de reistrends voor het komende jaar te voorspellen.

Reizen met anderen staat centraal in 2025. We zoeken steeds vaker naar ervaringen die we kunnen delen, of dat nu tijdens sportevenementen, kunsttentoonstellingen of zelfs gamingconferenties is. Naomi Hahn, vicepresident Strategie bij Skyscanner, bevestigt in een persbericht dat reizigers op zoek zijn naar meer dan alleen een ontspannen vakantie: “Nederlanders willen plekken bezoeken waar gezondheid, avontuur en verbinding samenkomen. Dit zien we terug in de groeiende interesse voor groepsreizen naar zowel natuurlijke bestemmingen als populaire cultuurplekken.”

Daarnaast willen reizigers steeds vaker nieuwe en onbekende bestemmingen ontdekken. In plaats van de gebruikelijke vakanties naar Barcelona of Mykonos, groeit de vraag naar avontuurlijke locaties verder weg. Skyscanner ziet een toename in zoekopdrachten naar exotische plekken zoals Mexico, de Malediven en Japan, terwijl Europese parels zoals Mostar in Bosnië en Herzegovina ook aan populariteit winnen. Hieronder een overzicht van de top tien bestemmingen die in 2025 op je reisradar zouden moeten staan.

Top 10 populaire bestemmingen voor 2025

  1. Tulum, Mexico
  2. Mostar, Bosnië en Herzegovina
  3. Gan, Malediven
  4. Siem Reap, Cambodja
  5. Tivat, Montenegro
  6. Okinawa, Japan
  7. Horta, Azoren, Portugal
  8. Phuket, Thailand
  9. Thiruvananthapuram, India
  10. San Sebastián, Spanje

 

2025 belooft een jaar te worden waarin reizigers op zoek gaan naar unieke plekken, ver weg van de gebaande paden, waar avontuur en samenzijn centraal staan. 

Deze onverwachte Europese parel wordt dé reistrend van 2025

 

Niet alle hotspots uit de top tien bevinden zich op verre exotische locaties. Op de tweede plaats prijkt een verrassende Europese bestemming: Mostar, een stad in het zuiden van Bosnië en Herzegovina. Deze charmante stad, op slechts tachtig kilometer van Sarajevo, is nog relatief onontdekt door het massatoerisme. Mostar biedt een unieke mix van geschiedenis en cultuur, met haar smalle Ottomaanse straatjes, levendige terrasjes langs de rivier en de iconische Stari Most-brug. De serene sfeer en de prachtige omgeving maken het een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een verborgen juweel.

Oost-Europa blijft een opkomende regio voor avontuurlijke vakantiegangers. Naast Mostar is ook Tivat in Montenegro een geliefde bestemming voor 2025. Dit rustige kustplaatsje aan de Adriatische Zee verdient een plek in de top vijf dankzij zijn ongerepte natuur en pittoreske haven.

Foto van Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.