Wat is de moeilijkste taal ter wereld? Als je een nieuwe taal wil leren kan dat je wereld vergroten. Sommige talen zijn voor Nederlandstaligen makkelijk aan te leren. Zo praten we bijna allemaal al Engels en misschien een beetje Duits, maar er zijn ook talen die veel minder makkelijk zijn. Dit is een lijst met de moeilijkste talen ter wereld.
Fins is een goed voorbeeld van een taal die beschouwd kan worden als een van de moeilijkste talen ter wereld. De taal is zeer complex door de vele grammaticale regels. Een klein verschil aan het einde van een woord kan de betekenis van de hele zin veranderen. Daar komt bij dat er heel veel regionale dialecten zijn. Het leren van Fins is dus één ding, het spreken met Finnen is veel moeilijker dan je denkt.
Als je ons vraagt wat is de moeilijkste taal ter wereld dan moeten we ook Koreaans benoemen. Dat heeft onder andere te maken met de unieke wijze waarop de zinnen opgebouwd worden. Daarbij moet je als spreker rekening houden met drie hiërarchieën. Zo kan gekozen worden voor zeer informeel, informeer en formeel. Welke vorm je gebruikt hangt onder ander af van de leeftijd, status en bekendheid van een persoon.
Hongaars is een taal die wat dichter bij huis te vinden is. Dat maakt de taal echter niet makkelijker om te leren. Hongaars verdient een hoge notering in de moeilijkste talen ter wereld top 100. Dat heeft te maken met de complexe grammatica. In Nederland bepaalt de volgorde van woorden de tijd en het bezit. In het Hongaars wordt dat bepaald door 18 verschillende achtervoegsels. Daar komt bij dat veel keelklanken gebruikt worden die voor ons Nederlanders moeilijk te volgen zijn.
Japans wordt door veel mensen gezien als een van de moeilijkste talen ter wereld. Voor Nederlandstaligen is het lastig dat er in het Japans maar twee tijdsvormen zijn. Het verleden en alles wat niet in het verleden ligt. De tegenwoordige tijd en toekomstige tijd worden allebei samen gepakt.
Maar de reden dat dit een van de moeilijkste talen ter wereld is, heeft te maken met de karakters die gebruikt worden. Het alfabet (Hiragana) zelf heeft 52 fonetische karakters. Maar er zijn nog veel meer symbolen. Zo worden Karakana karakters gebruikt om anderstalige woorden weer te geven. Daarnaast zijn er nog duizenden Kanji karakters die allemaal complete woorden weergeven.
In het Midden-Oosten zijn 22 landen die Arabisch als officiële taal hebben. Maar ook die landen onderling hebben soms moeite om elkaar te begrijpen, omdat er 25 verschillende dialecten zijn. De verschillen zijn soms zo groot dat het lijkt alsof het om verschillende talen gaat. Maar wat Arabisch echt lastig maakt, is de manier waarop het geschreven wordt.
Arabisch wordt van links naar rechts geschreven. Een uitzondering daarop zijn cijfers, die worden van rechts naar links geschreven. Dat op zich is nog wel aan te leren. De complexiteit zit hem in de vier verschillende manieren waarop letters geschreven kunnen worden. Er zijn verschillende symbolen voor wanneer een letter in het begin, het midden of het einde van een woord wordt geschreven, maar ook voor wanneer het los geschreven wordt.
In China worden meerdere talen gesproken, maar de belangrijkste taal is Mandarijn. 70% van de Chinese populatie spreekt deze taal. Dat maakt het direct de meest gesproken taal ter wereld. Het is dan ook geen slecht idee om deze taal te leren spreken. Toch zitten daar nogal wat haken en ogen aan want Mandarijn is met stip op nummer 1 de moeilijkste taal ter wereld.
De complexiteit heeft te maken met het feit dat een bepaald woord meerdere betekenissen kan hebben. De betekenis wordt bepaald op de manier waarop een woord uitgesproken wordt. Als voorbeeld kunnen we het woord ‘ma’ nemen. Dit kan zowel moeder, vezel, paard als vloek betekenen.
Schrijver voor Naamloos.nl
Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.
Nieuwe artikelen