Search
Close this search box.

Wat is de grootste vlinder qua vleugeloppervlak?

Vlinders zijn prachtige dieren, met een betekenisvolle betekenis. Vlinders staan namelijk symbool voor leven, dood en wedergeboorte. Ondanks dat vlinders vaak op elkaar lijken, zijn er toch enorm veel soorten. Wat is de grootse vlinder ter wereld qua vleugeloppervlak? 

Weet jij ook wat de grootste steden in Spanje zijn? Je ontdekt het hier.

De grootste vlinder qua vleugeloppervlak

De grootste vlinder ter wereld is de Atlasvlinder. De Atlasvlinder is enorm en kan een spanwijdte bereiken van 25 tot 30 centimeter. Hierdoor behoort de vlinder tot de grootste vlinder wereldwijd. De Atlasvlinder heeft een aan het uiteinden van de vleugels tekeningen van slangenkoppen. Dit is om eventuele belagers af te schrikken. De Atlasvlinder vind je in verschillende soorten natuur terug. Dit komt doordat de rupsen van deze vlindersoort in verschillende soorten planten leven. 

Wist je overigens dat er een dier is dat sterker is dan je denkt? Lees meer over de sterkste dieren ter wereld.

Grote vlinders met een kort leven

De volwassen Atlasvlinder heeft, in tegenstelling tot andere vlinders, geen roltong. Hierdoor kan de Atlasvlinder niet eten, nadat hij uit zijn pop is gekropen. De Atlasvlinder moet het, na het verlaten uit de pop, doen met de vetreserves. Deze vetreserves hebben ze opgebouwd op het moment dat ze een rups waren. 

Het korte leven van de Atlasvlinder staat geheel in het teken van voortplanting. De mannelijke Atlasvlinders kunnen met hun geveerde antennes namelijk de feromonen van de vrouwen ruiken. Deze ruiken ze al op maar liefst 100 meter afstand! Na het paren zoekt de vrouwelijke Atlasvlinder een voedselplant, voor het leggen van haar eitjes. Op deze manier kan de rups bij de geboorte direct zijn voedsel opslaan. 

Ken jij de slimste dieren ter wereld al? Ontdek het hier.

Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.

Inhoudsopgave

Nieuwe artikelen