Zeldzame 1 euromunten lijst: welke 1 euromunten zijn geld waard?

Sinds de komst van de euro zijn er oneindig veel varianten geweest van de muntstukken. Zo heeft ieder land hun eigen varianten en zijn sommige varianten in erg kleine oplages opgeleverd. Deze unieke oplages zorgen ervoor dat deze euromunten gewild zijn en dus in waarde stijgen. Hierdoor kan een 1 euro muntstuk ineens een stuk meer waard zijn dan de oorspronkelijke waarden. Hoe weet je nu of jij ook zeldzame 1 euro munten in je bezit hebt?

Wist je eigenlijk dat dit het sterkste dier ter wereld is? Je raadt het nooit!

Duurste zeldzame 1 euro munten

Euromunten gaan vaak net zo snel weer uit je portemonnee als dat ze erin gaan. Toch kan het soms van groot belang zijn om je munten eerst goed te bekijken. Zeldzame euromunten kunnen namelijk een stuk meer waard zijn dan de oorspronkelijke waarde. 

Ondanks dat twee euromunten over het algemeen zeldzamer kunnen zijn, zijn ze hierdoor vaker ook meer geld waard. Toch wil dit niet zeggen dat de waarde van bijzondere 1 euromunten niet de moeite waard kunnen zijn. De duurste zeldzame 1 euro munten zijn: 

  • Finse euromunt (2003)

De Finse ontwerper Pertti Makinen heeft in 2003 een bijzondere euromunt voor zijn land ontworpen. Op deze munt staan twee zwanen afgebeeld. De waarde is zeldzaam omdat deze munten uit de roulatie zijn gehaald. De waarde van deze euromunt is momenteel rond de 15 euro.

 Ook benieuwd naar het duurste huis ter wereld? Dat is deze!

  • Griekse euromunt (2008)
    De Griekse euromunt uit 2008 is ontworpen met een uil afgebeeld. De afbeelding is geïnspireerd op vier drachme. De vier drachme was een munt die populair was in het oude Griekenland, in de vijfde eeuw voor Christus. De munt heeft momenteel een waarde van rond de 4 euro. 
  • Euromunt uit Cyprus (2013)
    De euromunt uit Cyprus, uit 2013, is een bijzondere munt. Op de munt staat een kruisvormig afgebeeld. Dit kruisvormig afgodsbeeld is geïnspireerd op een beeld van 3000 jaar voor Christus. De munt heeft momenteel ongeveer een waarde van ongeveer 3 euro. Dit kan oplopen als de munt in perfecte glanzende staat is. 

Ook zo’n voetbalfan? Dan ken je de mooiste voetbalstadions ter wereld misschien wel!

Foto van Dave
Dave

Schrijver voor Naamloos.nl

Ik ben Dave, een gepassioneerde reviewer die de wereld verkent door producten en onderwerpen te onderzoeken. Met een scherp oog voor detail en een liefde voor eerlijke beoordelingen, deel ik mijn inzichten met de wereld. Mijn reis begon als een nieuwsgierige consument, maar groeide al snel uit tot een boeiende carrière als recensent. Of het nu gaat om tech gadgets, reisbestemmingen of culinaire ervaringen, ik duik diep in elk aspect en deel mijn persoonlijke ervaringen met een vleugje humor. Mijn missie is simpel: mensen informeren en inspireren, één review tegelijk.